© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Referat predatortur


Klokken 8 søndag morgen sto,d et par trætte ulke klar ved biohuset til årets første predatortur. Optakten til turen havde ikke været den letteste, med skiftende vejrforhold, låg på søerne og luksusproblemer med for mange tilmeldte. Det hele endte dog med at gå op og vi fik tilmed fundet noget isfrit vand. 
Næste punkt på dagordenen var at skaffe agnfisk, der var dog nedslående meldinger fra Søren og Mathias, der var kørt i forvejen, da begge troede, at den anden havde givet besked om, at de ikke rundedede biohuset inden afgang, om at der var is på mange steder ved agnspottet.
Ankommet var der dog mulighed for at få kastenettet ud et par steder. Det skulle dog vise sig at på trods af turansvarligs perfekte kast, var der ikke andet end tomme net. Nu var der kun en plads tilbage inden, at vi måtte give fortabt, men da vi nåede frem til denne kunne vi se en sand skarvmassakre udfolde sig, her måtte der være fisk på bunden. Forhåbningerne var dog lidt små, da der kun var et meget lille hul til nettet. I samlet flok fik vi droppet nettet ligened. Det var dog alt der skulle til, da nettet var så tungt af fisk, at jeg først mistænkte, det for at have fat i en cykel.

Efter at have sendt Mathias på den halsbrækkende tur ned at stigen for at lukke 2/3 af fiskene ud, kunne nettet også løftes op og vi var klar til afgang mod rampen.
Inden afgang blev der dog tid til et billede af en superfin rudskalle, der var større en billedet viser, og lå omkring de 40 cm og genvandt sin frihed.
Det skulle desværre vise sig, at blive den eneste fisk Casper fik i hænderne den dag:P

PPå vej til rampen fik vi iøvrigt testet, at det tager ca. 10 opråb for at få Thomas til at stoppe halvt ude i krydset, når det er rødt, heldigt for ham, at der er længe til den lyserøde hue skal uddeles igen;)
Fremme ved rampen støtte Jonas og Allan til med Joller, og Allan var endda så generøs, at han på trods af en pludselig opstået forhindring lånte Asger 2 ud, god stil! Snart var bådene på vandet, i Jonas båd var Søren og Mathias og i Allans var undertegnede skipper og Thomas og Casper gaster. Jonas drønnede hurtigt afsted, mens undertegnede havde lidt startvanskeligheder og startede med at sejle i cirkler. 
Der kom dog styr på det hurtigt derefter, og der gik ikke længe inden den første mindre gedde, var inde at vende lige før vi nåede den anden båd og kunne råbe lidt hånende efter dem. I det vi passerer dem sætter Mathias dog krogene i en god fisk, og på trods af dem ikke var de 12+ jeg mindes den blev skudt til henderover vandet, så var det en superfin fisk med en stærk kondi der nemt tog pladsen som turens fisk.
Mathias var generelt godt kørende og tog sig af de fleste fisk i Jonas jolle, men de fik dog alle fine fisk.
Totalt endte Jonas båd på 8 gedder, hvoraf kun tre var lidt mindre. Både Søren og Mathias fik hævet deres pr rimeligt grundigt.
Stort set alle deres fisk, blev taget i det samme lille område, og oveni mistedede de samlet en ti stykker. Det med at miste mange fisk gjorde sig desværre også gældene hos gasterne i den anden båd, måske en kursus i modhug var på sin plads snart;)
Vi kunne hos os ikke helt være med på antallet af fisk, men endte dog på fem fisk i båden, hvor jeg meget beskedet tog mig af de fire af dem, til min egen store begejstring.
Thomas ville dog også være med og fik sig en fin gedde på 86

Vi havde dog også et hold bestående af Lars og Anders gående på brinken, fangede dog ikke noget, men nød som os andre solen, med en kop kaffe på brinken og eftersigende lyttede på springende laks;)
Alt i alt en superlækker ulketur, hvor der på trods af en del is, faktisk lugtede noget af forår.


22-3-2018