© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Referat karpetur


Efter et par år med aflysninger lykkedes det endelig, at få arrangeret en karpetur med en del tilmeldinger, men ligeså langsomt faldt folk fra igen, og vi endte med en hård kerne bestående af undertegnede, Jonas B og Allan.
Efter en del frem og tilbage, endte vi med at vælge en sø og drage afsted sidst på eftermiddagen.
Velankommet var vi ikke just hurtige til at få sat stængerne, men til sidst have vi da fået dem sat, på hver vores lille plads.
De første par timer skete der ikke det store, og vi fik grillet, drukket øl, og hvad der, nu hører til en karpetur, men så pludseligt hylede Allans bidmelder, og en fin karpe på 69 cm og 6, 53 kg måtte en tur op og vende på måtten.
Ikke ret meget senere gik bidmelderen i one tone igen og Allans største fisk på 71 cm og 7,6 kg blev landet efter den fik spoleret hans andre stænger.
Nu faldt mørket for alvor på, og det næste der hylede var ikke bidmelderen, men en par meget unge piger, der diskuterede ting, der ikke tåler gentagelse her, der opdagede, at der sad andre i mørket.
Efter at have hentet forstærkning kom de dog tilbage og var nysgerrige på, hvad vi lavede ved søen, før de pludseligt konstaterede, at de ikke måtte snakke med fremmede for deres mor og smuttede igen.
Kort efter startede det med at regne, ikke bare lidt, men meget. Heldigvis havde Allan dog medbragt sin brolly, hvor vi alle tre søgte ly det meste af natten. Af mærkeligt årsager, syntes Allan det var vældigt sjovt, at tage en masse billeder af Jonas og jeg i ly i hjørnet;)
Sikkerheden blev dog endnu engang afbrudt af Allans bidmelder, der hylede derudaf i det vilde regnvejr, så ud det gik og efter endnu engang ballade med de andre liner, var dagens mindste, men vildest fightende fisk i nettet. Det med linerne gik vistnok egentligt igen på alle Allans fisk.
Kort efter vi endnu engang havde fundet ly, var den gal igen og Allans bidmelder skreg, der var dog ikke så meget vægt for enden, men vores øjne blev en anelse større, da en rigtigt fin rudskalle på 40 cm lå i nettet.
Jonas og jeg havde længe diskuteret, om vi skulle flytte vores stænger om på den anden side af Allan, men hver gang besluttede vi, at det var tosset, da vi ville tage hjem efter regnen.
Nu havde Jonas dog fået nok af Allans dominans og flyttede halvdelen af sine stænger om på den anden side, men undertegnede var dum nok til at lade sine stå i dovenskab.
Det gik dog ikke værre eller bedre, end at det endnu engang var Allan, der kunne tangere sin længste fisk med endnu en fin skæller, der dog var lidt tyndere end den anden.
Nu skete der dog noget uventet, da Allan syntes han hørte en bidmelder i det fjerne, og kort efter var Jonas i fuld firspring til sine stænger og kunne lande en kuglerund spejlkarpe 7,5 kg, på bare 67 cm, og så var der pludselig mulighed for et dobbeltbillede.
Ikke længe derefter i det første lys var den gal for Allan igen, men noget gik galt og fisken smuttede efter en god fight efter at have været forbi nettet et par gange, heldigvis ikke nogen kæmpe, men bandet og svovlet det blev der;)
Derefter var det igen Jonas tur og han lukkede turen ved sekstiden med dagens længste på 75 cm og 6,9 kg, hvorefter ham og jeg så småt pakkede sammen, mens Allan blev hængende lidt, som jeg husker det i min træthedsbrandert.
Næste år satser vi på flere deltagere, da en hel nat uden søvn, fyldt med regn i en lille brolly er overraskende fedt i godt selskab med lommeulke og flotte karper, selv hvis man personligt blanker;)
Ps. vores photobucket er overskredet med ca 1000 billeder, så har ingen ide om, hvordan jeg kan ligge billederne op:(


5-9-2019