© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Velkommen hjem! 1



Aborre på 1.15 kg. og 42 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Så er formanden tilbage i landet igen!

Jeg kan se, at det ikke er mange fisk foreningen har trukket på det tørre i den tid jeg har været væk, så jeg håber da, at det mere er et tegn på manglende fiske(r)vejr end på manglende evner ved vandet...?

Men efter 14 dage i de varme lande, hvor temperaturen sjældent dalede under 28 grader, så længstes kroppen jo uendeligt meget efter at komme ud og piv-hop-fryse i nogle timer ved de danske vande... Så efter julefrådseriet aftenen før og igen denne morgen, så fik Skodaen vendt snuden imod vandet. Og da julen var tilbragt i de gamles sommerhus, så var aborrerne et naturligt bytte!

Det begyndte så småt at sne da jeg ankom til pladsen, men det skulle nu ikke afholde mig fra at prøve lykken. De ofte så talrige småskaller var dog ikke umiddelbart at se, og da et par halvhjertede forsøg med kastenettet ikke producerede andet end kolde og våde fingre kom mister twister frem fra æsken igen.

Fem kast skulle der til før jiggen pludselig blev tung helt ude i kastet. Alligevel skulle dødvægten trækkes halvvejs ind før end den røbede sig selv med et par dovne træk. En vinter-doven aborre kunne næsten uden fight håndlandes, og hvad den manglede i fighterhjerte havde den heldigvis i størrelse.

For en gangs skyld var kameraet med på turen, men i stedet lå målebåndet hjemme på skrivebordet. Så Phragmites sp. (tagrør) måtte hjælpe til med målingen, mens digitalvægten viste 1,15 kg efter at vejeslyngen var trukket fra.

Fortsættes...

25-12-2009
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Takker...man er vel ikke plantebiolog for ingenting... ;o)
Ålegræs er selvfølgelig oplagt da det jo kan rulles sammen og opbevares i en lomme. Måske man skulle holde et udvalg af assorterede længder i jakkens inderlomme? Så kan de også bindes sammen på den dag, hvor man ellers efter en vellykket geddetur skulle transportere en håndfuld tagrør på +100 cm hjem til tommestokken i uskadt tilstand... ;o)
Eller måske var det en ide med en lille sav i lommen, så man kunne save sig et passende stykke bøgegren når der var fisk på land - det går da ikke så nemt i stykker!

En ting er i hvert fald sikkert - målebåndets tid er omme!!! ;o)
28-12-2009 14:02:33
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Imponerende! Man må sige at du har tag på aborrene og Mr. Twister i en grad som menige ulke kun kan misunde. Er også vild med tagrør som målebånd. På kysten kan det anbefales med forskellige længder af ålegræs indtil man rammer den rigtigt. Der går som regel 2-3 stykker på en halvmeters fisk;-)
26-12-2009 22:31:04
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Det luner i denne fiskeløse tid at se at banditterne ikke får lov til at svømme rundt i fred. De er nu flotte sådan nogle aborre
26-12-2009 13:33:36
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Tillykke med førstepladsen og velkommen tilbage i kulden:) Godt at se der nogen, der kan krane lidt fisk i den grågrumsede-limpopo-bass-flod. Du er da efterhånden foreningens ubestridte mester i alternative målingsmetoder. Hvordan i alverden bruger man tagrør til at måle med?:)
Ps. I grunden ret snedigt, da man så man lade være med at 'slæbe' målebåndet med til de fiskevande, hvor der er tagrør:):)
25-12-2009 20:40:41