© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Referat – KarpeturenAborre på 0 kg. og 37 cm. fanget af Malthe Wisler Johansen

Beretning
Lørdag den 15. august blev årets karpetur afholdt. Rasmus Ottosen, Rasmus Wrang og undertegnede mødtes ved den lille østjyske sø kl. 15 i 30 grader og høj sol. Vi vidste godt, at varmen ville gøre fiskeriet svært, og at den gode periode ville være fra kl. 20 til næste morgen.
Så vi satte os til at binde nogle lækre rigs, mens varmen nærmest kogte os levende.

Da vi stod og spejdede udover søen for at finde ud af, hvor vi skulle fiske, så vi allerede en karpe komme cruisende over et af vores planlagte fiskespots – nu troede vi sgu på det!

Ca. kl. 16:30 var vores rigs kastet ud og bidmelderne var tændt. Nu startede the waiting game.
Jeg havde taget en let flådstang med, da jeg havde læst mig frem til at søen indeholdte suder og karusser.

De næste par timer gik med, at jeg fangede den ene lille skalle efter den anden – og selv de to hardcore karpefiskere måtte bukke under og gribe min skallestang for at mærke lidt flex.

kl. 19 var de andre ved at tænde op i grillen, da mit flåd gik under for 120 gang. Jeg forventede den tamme modvægt af en lille skalle, men mærkede pludselig en helt anden tyngde efterfuldt af et lille udløb!

"Jeg har en bedre fisk" fik jeg sagt til de andre, der hurtigt kom hen og kiggede. Jeg tænkte, at det var en god suder eller karusse, men i samme øjeblik, at der kom en rigtig fin aborre til syne i overfladen, hylede Ottosens bidemelder pludseligt voldsomt udover søen. Sekundet efter ser vi et kæmpe plask ved modsatte bred, hvor Ottosens boilie var placeret, og vi er slet ikke i tvivl – karpe!

2 minutter senere ligger der en aborre på 37 og en skælkarpe på 72 cm på landingsmåtten. På 5 minutter gik turen fra at være en hyggelig sommertur til en hyggelig sommertur med stor fangstsucces! Mest overraskende var den fine aborre, som ingen af os anede fandtes i så fine størrelser i den lille sø.

Efter de spændende minutter var det tid til aftensmad, der bestod af lækre pølser og kotelleter på grillen samt kold cola og kartoffelsalat.

Herefter badede jeg igen en orm på min foderplads, og ved en 21-tiden var jeg igen i en bedre fisk. Endnu en fin aborre havde taget ormen – denne på 36 cm!

Herefter døde fiskeriet lidt ud. Jeg havde planlagt at tage hjem ved en 1-2 tiden, mens de to andre blev og overnattede. Kl. 1, da jeg skulle til at pakke sammen, hylede Ottosens bidmelder igen. Det var lidt hårdt for Wrang, som prøvede at sove, da han havde hårde tømmermænd fra en bytur natten inden :)

Op kom en lille spejlkarpe på 61 cm, som formåede at stikke Ottosen pænt hårdt i hånden med piggen på rygfinden.

Jeg gav det en halv time mere, men ved en halv 2-tiden, måtte jeg erkende mit karpenederlag og vende snuden hjemad.

Næste morgen skrev Wrang, at han igen var blevet vækket om natten. Denne gang var det dog heldigvis af hans egen bidmelder, og kl. 04:28 kunne han lande en rigtig fin karpe på 71 cm.

Alt i alt en mega hyggelig tur, hvor alle mand fik fisk og humøret var i top!

17-8-2020
Malthe Wisler Johansen | malthewisler@gmail.com
Ja man kunne da godt give søen et seriøst aborresats på et tidspunkt :)
19-8-2020 14:06:09
Jonas Bjerre | jonasbjerre4@hotmail.com
Lækkert. Spændende hvad en lille levende skalle under et flåd kunne have kastet af sig.
Godt fisket og imponerende, at I ikke mistede nogle karper i grøden.
18-8-2020 8:15:05
Malthe Wisler Johansen | malthewisler@gmail.com
Jo tak Allan. Karper kan jeg åbenbart ikke finde ud af at fange, men lækkert med lidt bonuspoint ;)
17-8-2020 17:39:59
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Vildt godt gået! I har jo nok gjort alt rigtigt, når i lykkedes med at lande karper i sådan en varme! Og fedt med nogle konkurrence-point til Malthe.
Glæder mig vildt til at se Rasmus og Rasmus' fisk :D
17-8-2020 17:29:29