© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















En god dag 2



Havørred Kysten på 3,4 kg. og 68 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Jeg havde taget en fridag for at komme ud og testsejle båden, der havde stået stille alt for længe. Dagen var valgt efter vindstille vejr og solskin, hvilket sjældent udgør de bedste forhold for havørredfiskeri. Alligevel medbragte jeg grej til havørredfiskeri i håbet om at jeg måske omsider kunne få brudt skibets havørred-mødom.

Efter at have konstateret at de første to slæbesteder var hhv. vinterlukket og under renovering, lykkedes det hen på formiddagen at få båden i vandet. Og til min store fornøjelse fungerede både motor, styring, instrumenter mv. fuldstændigt som jeg kunne ønske!

Kursen blev sat mod Tunø, og efter at have fundet et spot med gode forhold gik der ikke længe inden første fisk meldte sig. Det føltes som en god fisk, men den stod desværre hurtigt af krogen. Nogle mindre pæne gloser forlod min mund, men mågerne lod heldigvis ikke til at tage stor nitits heraf...

Kort efter var der bud efter wobleren igen og denne gang måtte jeg igennem en forrygende fight med mange høje spring og lange udløb inden en smuk blankfisk gled i nettet. Armene måtte en tur i vejret, og de udbrudte gloser blev både pænere og højere denne gang. 65 cm og 3,3 kg. Sgu godt nok en fin debutørred at få i båden - synes jeg selv!

Efter at have fisket strækningen færdig valgte jeg at sejle tilbage og tage en tur mere over det samme vand. Og næsten samme sted som før blev wobleren igen overfaldet og tunge rusk indikerede endnu en god fisk. Fisken gik tungere og langsommere denne gang og mine nerver var tilsvarende mere i ro end ved den første fisk, så både fight og landing gik helt udramatisk. 68 cm og 3,4 kg smuk blankfisk.

Den sidste tid på vandet gik primært med at dele fiskebilleder til misundelige hårdtarbejdende fiskekammerater og blot nyde det dejlige vejr og vand.

Skibets havørred-mødom er nu blevet brudt og erstattet af nogle helt urealistiske forventninger til fremtidige havørredture...

24-3-2022
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Takker! Det er lækkert, når det hele en gang imellem flasker sig.
Det vel også godt 15 år siden jeg sidst fangede en kystørred på 65 cm på en tur til Fjellerup med en flok af de gamle ulke. Så nu håber jeg bare ikke, at der skal gå 30 år før jeg får lov at få den oplevelse igen... :)
28-3-2022 8:41:08
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Intens debut i båden må man sige.
26-3-2022 19:55:10
Lars Sandgaard | sandgaardlars8@gmail.com
Du har da fået taget den havørred-mødom med et ordenligt hug, må man sige ;-) Tillykke med de fine fisk.
25-3-2022 13:31:14
Malthe Wisler Johansen | malthewisler@gmail.com
Sådan Jonas! Fandme dejligt at se nogle flotte havørreder her på siden. Stort tillykke.
24-3-2022 17:20:53
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Satan, nogle fine fisk. Tillykke. Så er der total dominans i den kategori.
24-3-2022 14:37:59