© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Rogntunge rimterRimte på 2,575 kg. og 54 cm. fanget af Rasmus Sonne

Beretning
Efter et par mislykkedes forsøg, hvor jeg var for tidelige på plettet, ramte jeg endelig dagen, hvor de rogntunge rimter havde indfundet sig på strækket.
Forholdene var ikke lovende med en del vind, drivende skyer og værst af alt - rimterne var allerede gået på leg!
Tiden var knap, da jeg kun havde et par timer at fiske i, så tiden skulle udnyttes maksimalt. Flådstangen blev rigget op, og så blev der ellers trottet grundigt igennem strækket. Med den første time uden nap, eller indikationer på fødesøgende aktivitet, blev frustrationerne kun større, da frygten for at misse vinduet for en rongtung rimte, synes at forsvinde. Pludselig så jeg to-tre rimter længere nede ad strækket, som tilsyneladende lignede at søge over mod mit drivende blendet brød. Og hurtigt fik jeg trottet mit flåd over strækket, og der var kontakt. Forløsningen kom, da jeg kunne presse rimten over netkanten, og turen var reddet. Heldigvis var der flere som efterfølgende kunne lokkes til hug, og senere kunne jeg igen lande en flot rimte på 53,5cm 2225g.
Foråret bød ikke på den 3+kgs rimte, som jeg havde drømt om længe, men alligevel sidder jeg ganske tilfreds tilbage, og kan næsten ikke vente til næste års forårsture efter rogntunge rimter på trot.

4-4-2022