© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Sandartbonanza 1



Sandart på 0 kg. og 78 cm. fanget af Malthe Wisler Johansen

Beretning
Beretning fra en tur jeg aldrig glemmer, hvor jeg blev bekræftet i, at ihærdighed betaler sig.

Jeg var taget ud efter sandart på en kold og solrig dag i marts. Vinden lovede 4 m/s med stød op til 8. Jeg satte båd i en helt blank sø og tænkte, at dette ville blive en lækker dag. Men da jeg en halv time senere havde sat mine stænger, var situationen en helt anden. Vinden havde taget til, og pludselig lå i jeg i 8 ms middelvind med stød over 10... Pisse træls (og koldt) for at sige det mildt.

Men jeg kløede på, og prøvede at holde varmen og båden i nogenlunde position mens vinden torturerede mig. Efter 4 timer uden et eneste nap, var jeg klar til at tage ind. Men pludselig gik vinden en lille smule ned, så det var lige til at holde ud. Jeg fik troen lidt tilbage og fiskede videre. De næste 2 timer skiftede vinden mellem overkommelig og træls, og jeg havde nu fisket i 6 timer uden det mindste nap. Pludselig så det dog ud til, at vinden var på vej helt ned, så jeg ville lige give det en sidste time, nu hvor det rent faktisk var lækkert at ligge på søen.

Efter 7 timers fiskeri ville jeg lige prøve et sidste spot, inden jeg ville sejle ind. Pludselig gik mit flåd under, og jeg gav modhug ind i en meget tung fisk. Et par store hovedrusk bekræftede mig i, at dette måtte være en stor gedde. Pludselig gik min anden stang også, så jeg satte stangen med fisk i holderen og gav modhug på den anden stang. Denne fisk var noget mindre, så jeg tænkte, at der her kunne være tale om sandart. Da den kom til båden, var det en mindre gedde, så jeg skyndte mig at sætte den stang og tage den anden igen.

Fisken fightede roligt og tungt, og jeg var sikker på, det var en stor gedde lige ind til en gigantisk sandart kom op ved siden af båden. Shit jeg blev blød i knæene, og jeg var lykkelig da jeg kunne nette den. Fisken havde enorm dunk og var bare generelt et bæst. Den målte 90 cm og vejede 7,15 kg. Ny PR var en realitet.

Herefter ville jeg lige en tur nedover spottet igen. På samme spot gik min ene stang, og jeg kunne lande en sandart på 72. Nu havde jeg fundet dem! Efter 7 timers frysen i lortevind, havde jeg endelig fået min belønning. Tredje tur nedover gav endnu et dobbelthug, hvor jeg igen måtte sætte en stang med fisk i holderen, mens jeg fightede den anden ind. Her var det to sandart på 78 og 82, der dog var til den slanke side. Herefter missede jeg et hug og besluttede at sejle ind, da det var ved at blive mørkt og jeg var helt mættet.


9-4-2024