© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Canada


Så er jeg tilbage fra en ferie i Canada, hvor det desværre som ventet blev til alt for lidt fiskeri...
Men en smule fik jeg da listet ind i programmet, så i skal da ikke snydes for et par billeder!

Første mulighed for fiskeri var Yellowstone national park, som er berømt for et godt fiskeri efter flere arter af ørreder. Jeg fik set adskillige smukke klarvandede floder, som skreg langt væk af store ørreder, men af uvisse årsager så jeg bare en enkelt fisk på de to dage vi var i parken. Ikke engang småfisk var der at se i det klare vand, og den time jeg nåede at fiske var da også helt uden skyggen af skæl. Men stedet var fantastisk!


Næste gang der var vand indenfor en kastelængde var ved en sø der hed Face lake. Vi boede i en lille hytte få meter fra søen, og her sprang fiskene konstant!
Jeg lejede en pontonbåd på vores lodge for bedre at kunne nå ud til dem, og der var med det samme godt til nap på både tørfluer og nymfer. Desværre var alle fiskene små! :o( Det virkede som om at søen var tom for fisk over 35 cm, men til gengæld fightede småfiskene væsentlig bedre end jeg nogensinde før har oplevet af ørreder på den størrelse - en halvmeters havørred ville have fået kamp til stregen!
Til gengæld er en pontonbåd et virkelig fedt fartøj at fiske fra! Man sidder højere end i en flydering og er væsentligt mere mobil. Desuden har man mulighed for at trække fødderne op af vandet og få varmen på en kold dag, ligesom der også er mulighed for at montere en elmotor for de dovne - det kunne man godt overveje at investere i...


Et af de store mål på turen var at fange en stillehavslaks!
Jeg havde regnet med Fraser river, men blev slået af størrelsen på floden - man skulle rejse lidt for lang for at komme til de steder der var til at fiske fra land, og desuden var opgangen ikke rigtig startet endnu. Ligeledes var de mindre floder heller ikke rigtig kommet i gang på grund af manglende vand, så for at få slim på fingrene måtte nødplanen iværksættes.
Derfor bookede vi en båd i fire timer ud fra byen Sooke på Vancouver Island. Trolling var metoden der blev benyttet derovre, og store stimer af Sockeye laks var heldigvis kommet tæt på land i løbet af den seneste uge.
Vi satte tre stænger lig uden for havnen, og da den sidste stang var i downriggeren var der triple hook-up med det samme! To flotte fisk klaskede i dørken, og efter at stængerne igen var sat var der double hook-up næsten med det samme igen. Vi fik 7 fisk i båden på en lille time og besluttede os for at prøve efter en af de større kings.
Det gav et par missede hug på sardinerne de næste par timer og en enkelt mini-king måtte lige befries fra krogen, men de store slap desværre med skrækken. Vi så dog en anden båd som fik en fisk på 8-12 kg.


Største sockeye var 3,1 kg og den smagte ganske glimrende på grillen samme aften.
Næste gang turen går til Canada bliver det senere på sæsonen, og så skal de få stryg med fluestangen!!!

K&B

/Jonas


16-8-2010
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Alle fiskene var SUPER flotte! Og jeg er sikker på at det havde været vildt god sjov at fange sådan nogen på en mellemklasse fluestang og i strømvand! Men nogen gange må man jo nøjes med det næstbedste...

Synes lige at i skal have lov at se dette billede også. Er det kun mig der får associationer til et billede af et par danske forårslaks? ;o)

17-8-2010 10:49:14
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Velkommen hjem Jonas

Meget kan man sige, men den sockeye er godt nok fin. Spejlblank torpedo med gennemsigtige finner - smukt.

/Martin
17-8-2010 10:12:00