© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Sandarttur


Så oprandt dagen, hvor ulkene skulle ud og jage store sandarter.

Hele 12 ulke havde meldt sig under fanerne som flydende vampyrjægere, hvilket gør det til en af de mest populære dagsture i nyere ulkehistorie. Lad os håbe, det tegner et billede af foreningens fremtid!

Så mange ivrige lystfiskere og potentielle nap gjorde, at der var brug for mange agnskaller. Jens og Peter havde med Tommys hjælp hentet en stor portion skaller med kastenet, lige som undertegnede også var en tur ude, og samlet kunne vi notere omkring 100 agnskaller - Bestemt nok til at sikre at vi ikke ville gå ned på den del.

12 fiskere kunne dermed stævne ud fordelt i 5 joller søndag formiddag: Laurits T, Jonas, Kasper SS, Bjarke, Kasper B, Anders, Mikael, Jens, Peter, Daniel, Lars og undertegnede.
Vi var næsten kun lige kommet på plads, da vi fra vores jolle var vidner til at Kasper SS og co. kranede en lille gedde op. Vi blev derfor i området i en rum tid, og så da også ind i mellem nogle fine bananer på på og nogen gange lige over bunden. 

De næste timer var dog totalt resultatløse, og da kl. blev 14 havde vi intet fanget, og intet set landet i de nærmeste joller heller. Derfor skiftede vi taktik, vi søgte over i den modsatte ende af søen for at hilse på de fire fiskere, vi endnu ikke havde set, og så fiske lidt oppe på skrænterne for måske at snuppe en gedde. Vi mødte Jonas og Daniel på vejen, ud over to små gedder havde de intet at berette. 

Strategien med at søge op på skrænterne virkede i øvrigt, i det vi her fik et par fisk, om end det var meget små gedder. Vi konkluderede, at det var det yderst kolde vand, kun 2-2½ grader kunne vi klemme termometeret op på.

Solen brød nu lidt igennem, og vinden lagde sig lidt. Herligt, at gråvejret endeligt forsvandt, og meterologerne fik en smule ret - Men nu stod solen også meget lavt, og indikerede, at dagen snart var slut.

Så ringede telefonen - Bål og brand i den anden ende, Kasper Bjerre havde sat ny PR i sandart med et individ på 3,95 kg!



Jungletrommerne gik, og vi livede alle op - Både grundet Kaspers fine fisk, men også fordi solen nu hang meget lavt, og sandarterne burde vågne lidt mere op.

Vi lå nu og trak skallerne midt igennem ingenting over 10 meter vand, da der kom et stød i Jens bundstang. Endnu et stød, løs line, opstramning, endnu et stød. Modhug! En kontant og kort fight fulgte, og så fik jeg æren af at håndlande den største sandart jeg til dato har set med egne øjne - En enkelt spids fra bagerste trekrog sad helt yderligt men solidt i undermunden, så den blev let afkroget i vandet, alt i mens Jens og Peter gjorde måtten klar... Ind med den, op i vejeslyngen, og med de 6,67 kg var jubelen så højlydt, at alle på søen vist vidste, at der var fanget storfisk. Efter foto satte Jens på smukkeste vist den gamle kæmpe ud igen, og vi kunne beundre hvordan den efter et haleplask søgte stille tilbage til sit hjem på bunden.



Dagen bød på en mistet fisk til kasper B og en lille gedde til mig, men selv om vi var 12 mand ude en hel dag, var alle på land enige om, at det var et super resultat med to så fine sandfisk. Missionen fuldført!

22-3-2011
Jakob Thyrring | thyrrings@gmail.com
Fantastisk beretning - man sidder jo her og ærger sig grøn over man ikke kunne være med på denne fantastiske tur! Endnu engang tillykke til de 2 herre med deres flotte fisk!
22-3-2011 10:13:45