© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Karper fra barndomsvandet



Karpe på 5.75 kg. og 69 cm. fanget af Kasper Bjerre

Beretning
Var på besøg hos de gamle i Viborg og det skulle da udnyttes med en fisketur efter de kære karper. Jeg havde fodret op 3 dage inden på det udvalgte sted, så optimismen var i top. Da jeg ankommer hen på aftenen har vinden lagt sig helt, og søens overflade brydes af den ene fisk efter den anden. Godt nok var der ikke tale om karper, men alligevel var det et tegn på meget aktivitet på foderpladsen, ikke dårligt!

De tre karpestænger blev rigget til og ca. 10 min. efter det sidste rig var kastet ud, er der take, men dog kun en brasen, som ikke vil med op. Lidt senere kører samme stang igen, men til min ærgrelse kan jeg se en and, som har fået linen omkring halsen, hvilket den ikke var tilfreds med! Heldigvis får jeg viklet linen fri uden, at skulle have anden og rigget ind.

Tredje gang var lykkens gang! Kort tid efter befrielsen af anden er der take igen, og denne gang er det en karpe, som ikke kunne stå for min live system boilie. Efter en rigtig god fight kan jeg lande min største spejler fra søerne, en fin, men lidt slidt radkarpe på 6,85 kg og 71 cm. Efter endt fotografering bliver rigget atter kastet i suppen, og minsandten om ikke endnu en karpe, kaster sig over boilien, idet den rammer vandet - næsten i hvert fald :). Denne gang var det en fin skælkarpes tur til at at komme en tur på måtten, og blive målt og vejet - 5,75 kg og 69 cm kunne det blive til. Superstart med to karper inden for halvanden time, hvilket tegnede til at blive en rigtig god tur, men desværre gik karperne åbenbart i seng denne nat, så det var først kl. 6.00 næste morgen, at der igen var take. Endnu en gang var det samme stang med live system boilien, der slog til, hvilket jeg til gengæld ikke gjorde, da jeg midt i fighten taber krogholdet på fisken :(. Dette blev sidste take på turen - en udmærket en af slagsen.

Knæk og bræk
Kasper

26-6-2011