© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Morgenstund har sølv i mundHavørred Åen på 1.6 kg. og 53 cm. fanget af Laurits Therkildsen

Beretning
Vågnede mandag morgen kl lidt i 4, og kunne ikke sove mere. I stedet for at lave ingenting indtil det blev "normal morgen", kunne man jo tage en tur til "Den Brune Bæk", for at se, om der skulle være kommet et træk blanke fisk op.

Det skal jeg ellers love for, der var. Første fisk - en lille havørred (?) under målet - knalder på efter kort tids fiskeri. 10 meter længere opstrøms og 5 kast senere bliver spinneren stoppet under egen bred, og nogle tunge rusk i stagen fortæller mig, at denne nok holder målet. Efter en kort, men meget intens fight triller grisen i nettet. Den mangler 1 mm til de 54 cm, men skidt. Den er flot, tyk og næsten helt blank. Smukt.

Ca. 45 minutter senere knalder morgenens tredje fisk på i et sving. Der er noget vildskab i den, og ved andet netningsforsøg svømmer den i et sidste desperat flugtforsøg i siden på fangstnettet, hvorefter hægten sætter sig i maskerne. Vi tumkler lidt rundt i sivene, indtil jeg får hånden under den, og får den skovlet op på bredden. En fin, slank og stålblank morgenfisk på næsten 50 cm ligger derefter i det våde græs. Fisken har vist været fristet over evne før, for den havde et slemt ar i mundvigen:
Søvnproblemer er ikke altid skidt ;-)

Som Bjarke D. også skrev til sin tykke fisk, så er det altså nu, de er der.

- Laurits

26-7-2011
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Jeg må snart en tur til åen igen, blev da helt bidt af det på ulketuren, selv om jeg stadig har dette årtusindes første å-havørred til gode. Det kan jo tydeligvis godt lade sig gøre, og der ryger vist allerede snart fisk nedenud af listen.
26-7-2011 13:18:12
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Ikke dårligt! Jeg var selv afsted til Lilleåen i går eftermiddags/aftes, men der ville de altså ikke lege med længere. En enkelt fisk markerede på spinneren efter få minutters fiskeri, men dette blev også alt jeg oplevede denne dag...
26-7-2011 8:19:48