© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Fluegedde



Gedde på 8.8 kg. og 110 cm. fanget af Bjarke Dehli

Beretning
Nogle gange er ens fiskefeber så galoperende at udsigten til gunstigt fiskevejr resulterer i at man må smide alt man har i hænderne og bare komme ud til vandet. En sådan erkendelse kom jeg frem til mandag aften og en større sms-aktion for at finde en makker blev sat ind. De fleste måtte melde pas med gode undskyldninger omend selveste Pikeman himself meldte fra fordi han ikke gad fiske gedder. I 11. time bed formanden dog på krogen og dagen blev historisk underholdende. Det virkede som om samtlige større skaller i mosen havde samlet sig i det samme hjørne hvor de tilbød sig som buffet til de gedder der måtte kigge forbi. Vandet kogte og der var konstant fisk der blev slagtet når 2-3 gedder synkront kastede sig ind i en skallestime. Scenariet ledte tankerne hen på troperne og det er ikke noget jeg tidligere har oplevet i Danmark på samme måde. Jeg vil tro at det har forholdt sig sådan at gedderne har stået på lur under skallestimerne og når en gedde først begyndte et angreb blev skallerne spredt panisk til alle sider og samtidig har de øvrige gedder i nærheden så slået til, fedt så det i hver fald ud!
Dagens største gedde tog forsigtigt en lille kobberfarvet flashflue som stort set stod for alle dagens fisk. Jeg nåede lige at få mumlet nået om at det vist var en ok fisk men der gik flere minutter før vi så den og det var først da den sad i et sikkert gællegreb at det gik op for os hvor stor den var. Klart den længste gedde jeg nogensinde har haft fingrene i og en klar 10+´er hvis den kan genfanges om 4 måneder.

28-9-2011
Torben Ankjærø | ankjaeroe_torben@hotmail.com
Jeg gad godt at have været der! Fed oplevelse. Der synes at være opstået en nultolerance overfor løse bremser. Hvad sker for ikke at ville få de herlige udløb?
1-10-2011 9:38:25
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Satme en flot fisk lige meget om den er under eller over de 10 kg...!

Lyder godt nok som noget af en gedde-tur!
29-9-2011 9:52:25