© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Kapsejlads 4



Torsk på 0 kg. og 67 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Planen denne torsdag var at finde en plads nede ved søerne, se introerne til kapsejladsen og få et par kølige pilsnere i det flotte vejr. Der var dog andre der havde fået samme ide denne dag...
Godt 25000 mennesker omkring søerne betød at udsynet var særdeles begrænset, så efter at have stået på tæer for at få et glimt at de første introer valgte vi i stedet at droppe tømmermænd og tage på bugten.

Snart efter stod vi ved slæbestedet, og kunne konstatere at det fra d. 15/5 kommer til at koste 100 kr at benytte rampen - så er det slut med de korte spontane ture... :( Det lagde lige en dæmper på humøret, men heldigvis skuffede fiskeriet ikke!

Startede ud med at dørge efter hornfisk og fik hurtigt en flok i båden. Mine tre største på 71, 72 og 74 cm tilmeldes konkurrencen.
Efterfølgende sejlede vi ud for at lede efter en torsk, og heldigvis var disse også i legehumør denne dag. Jeg fik hurtigt et par pæne fisk, og efter en tur igennem min jig-kasse lykkedes det også Kaper at lokke fisk i båden. Fiskene var i rigtig pæn stand og ofte kvitterede de med at gylpe halvfordøjede rejer, krabber, småsild og ålekvabber op når de nærmede sig overfladen. De lever åbenbart godt derude for tiden! Jeg fik fisk på 60, 63 og 67 cm, samt en flok mindre hvoraf et par mellemfisk røg med hjem til stegepanden.

Så en god dag blev det, og vi slap for tømmermænd... ;)

4-5-2012
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
@ Nicki: Vi fiskede silkekrogen efter en bombarda, hvilket fungerer fortrinligt efter horn. Klart nok kommer der ikke mange ørreder på land på denne måde, men det gør mig nu ikke så meget. Jeg bruger alligevel kun silkekrogen når jeg går specifikt efter hornene, typisk på solskinsdage, og jeg har endnu ikke oplevet at en ørred har taget den.

Jeg har også forsøgt mig med at binde silkekrogen på en flue for at få det bedste af begge verdener, men hvis nogle vil eksperimentere med det, så vil jeg kraftigt anbefale ikke at lave fluen for kompliceret og så lave en ordentlig stak, for silkekrogen skal typisk skiftes efter 3-5 horn, og nogle gange er det slet ikke muligt at løsne den fra tænderne. Jeg havde dog ikke den store succes med den flue jeg havde bundet, og den gav ofte kludder, så jeg foretrækker at fiske silkekrogen direkte på forfanget eller i en hægte så der hurtigt kan skiftes til en ny.

@ Tommy: Jeg var ude et par dage forinden også. Da var der dog tyndt med nap, men til gengæld godt med sol, så ører og pande blev godt ristede. Så den gamle sol-cap blev fundet frem fra gemmerne for at beskytte min sarte hud... ;)

@ Mosgaard: Der var stor forskel på de torsk vi fangede, så det kunne da tyde på at der er en god variation i bunden dernede. Der er i hvert fald godt med store brunalger i nogle områder.
6-5-2012 15:39:30
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
For at gøre det endnu mere simpelt kunne du sågar bare tråde silkekrogen gennem sig selv omkring krogbøjningen på en krog. Silken skal nok blive siddene, og så er du havørred-sikret.
6-5-2012 3:39:44
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
At sætte silken på et blink får den lidt lettere en smule ned i vandet, og tiltrækker formentlig også noget mere opmærksomhed, men silken behøver nu ikke være monteret på noget som helst for at give fisk - hornene skal nok nappe i det alligevel. Du kan sagtens montere silkekrogen alene på bombarda eller regulær fluestang og fange masser af horn.

Det sagt, så har du helt ret - det ville være rimelig nitten hvis en havørred kommer og napper i silken, for den bliver nok ikke hængende hvis ikke der er en krog i. En stinger - tjo hvorfor ikke. Frygter dog måske lidt, at det bliver noget være filter hvis du bruger en tre-krog. Alternativt kan du binde en flue (hvis du gør i det) med silkekrogen som hale. Den kan du stadig montere på et blink, hvis du vælger den rigtige krog (stort nok øje).
6-5-2012 3:34:37
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Jeg har ikke lige kigget ordentligt på billederne her fra mobilen så. Havde slet ikke set det var silkekrogen der var brugt. Når det så er sagt, så skal silken vel på et blink, for at kunne give fisk? Jeg undrer lidt på om ikke man kan montere en stinger bag silken, sådan for at få det bedste fra begge verdener? Og om nogen havde erfaring med det... Jeg fik 3 havørreder igår, som jeg ikke havde fået på silken, og kan ikke lide tanken om at smide den helt store ørred pga manglende krog i fremtiden...
5-5-2012 10:56:13
Henrik Dalby Ravn | hravn09@student.aau.dk
Det ser ud til det har været mindst lige så hyggeligt som til kapsejlads.
Super flot torsk! Tillykke med dem!:)
5-5-2012 9:31:44
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
@ Nicki: For lige at blande mig, så tror jeg slet ikke musikålene er taget på hverken blink ELLER krog. Det der underlige orange halløj der sidder i næbet er silkesnor - intet andet.

@ Jonas: Fedt at du har revive'et den gamle Sea to Summit cap - nu mangler du bare Anja Andersen-håret, som den plejer at være monteret på ;p
5-5-2012 9:06:05
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Og jeg som troede jeg skulle være ulken med de første horn (har 2 i maven jeg smider op snart). Jeg får så heller ikke de største, endnu. Tillykke med fiskene. Hornene er landet, og det er jeg personligt helt vild med. Hvilket blink er de taget på? Farve og størrelse? Og hvordan med krogen? Jeg har dobbelt springring, men mistede et par horn alligevel idag...
4-5-2012 23:27:52
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
De er satme flotte de tangtorsk. Jeg fangede aldrig torsk med den farve da jeg var havnerotte i mine unge dage. Forholdene må ha ændret sig meget dernede.
4-5-2012 21:57:39
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Billedet er af fisken på 60 cm, da dette var den flotteste, men Kasper er vidne på de andre. Alle fiskene fightede fantastisk, men fisken på 67 gav en voldsom fight med flere udløb da den var kroget under munden - men foran gællerne!
4-5-2012 21:23:01