© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Hash, nøgler og undermålere



Fladfisk på 0 kg. og 41 cm. fanget af Laurits Therkildsen

Beretning
Tre ulke (Jens LH, Kasper SS og undertegnede) mødte op søndag d. 20. maj for at holde generalprøve på Ulke-kranerturen efter flade ugen efter. Og hold nu kæft for en tur det blev..

Vi havde valgte at lade båden blive i Skødstrup, da vi regnede med, at det ville blæse for meget op i løbet af dagen. Det skulle vise sig at blive en enorm fejl, da vandet var nærmest spejlblankt og selv kajakkerne drog til havs… Det bandede vi noget over de første fire timers tid.

Hvad der manglede i bølger og vind var der dog så rigeligt af i mennesker. Der stod nok omkring 30 mand og kranede den ene undermåler ind efter den anden, og ”vores” hotspot var desværre optaget af en gut med 5-7 stænger. Og hvilken gut! Vi var løbet ind i Bønnerups egen Vupti-Pede! Kasper bemærker på et tidspunkt en mystisk, og dog kend duft, og opdager, at Vupti-pede står og fyrer en fed midt i virvaret af folk og undermålsskrubber. Så er vi i gang! Guttens adoptivsøn på ca. 20 år, der lignede en, der havde været på dødsdruk dagen inden, bålede helt fænomenalt meget rundt og formåede gang på gang at kaste ud uden bøjlen slået over, og vi hørte ofte smældet fra en nylonsnøre, der bliver strukket over evne. Til sidst var farmand løbet tør for lodder til de mindste af stængerne, og resultatet blev, at karabinhagen, der hold den 60 kg tunge – og meget søde og nysgerrige – rottweiler på plads, blev knyttet på i enden af et forfang. Jeg vidste simpelthen ikke hvad fanden jeg skulle tænke, men det bliver værre endnu.. Da en af de andre stænger igen bliver mishandlet af sønnike, finder farmand sin sidste nødløsning frem, og et nøglebundt med tre nøgler bliver sendt ud over det spejlblanke vand. Imens dette foregik, var ”basse”, som jeg tror rottweileren hed, listet over til spanden med fatters undermålsskrubber, hvor den lige snuppede sig en snack.

Sikke dog en dag! Vi tre ulke fangede 13 fisk over et selvvalgt mål på 27 cm, og undertegnede var så beskeden at tage dagens største; en skrubbe på 41 cm. Desuden fik jeg fisk på 34 og 32 cm.

Alt i alt en dag, hvor det var de andre fiskere, der var den største oplevelse….!

Knæk og bræk (og hash) derude!

- Laurits

26-5-2012
Jens Lillelund Hammer | jens_lillelund@hotmail.com
Det var en meget spændende dag på molen. @ Allan: Jeg kunne desværre ikke komme med på ulketuren, så der skal nok komme en enkelt rapport fra min side. Tror dog ikke den får et langt liv på listen :)
26-5-2012 12:03:57
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Det lyder satme som en spændende fisketur.
26-5-2012 3:39:53
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Nej stop stop! Slap af for en tosse. Gad vide hvilke nøgler der blev brugt som lod. Var knallertnøglen i bundtet? Sikkert ikke... denne var jo nok en skruetrækker. Genialt billede og genial rapport, og 41 cm skrubbe, det er nu ikke helt tosset. Hvor er de fisk Kasper og Jens fangede? Lurepasser de lidt for at sikre sig flest mulige ulketurspoint ;o)
26-5-2012 0:43:52